Punctueel spoor

Alle prestatiecijfers komen uit aan de bovenkant van de met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat overeengekomen bodemwaarden. Nog nooit eerder reden de treinen zo punctueel als in 2018.

> lees meer

Betrouwbaar spoor

Beide prestatiecijfers op het gebied van Betrouwbaar spoor, te weten ‘Geleverde treinpaden’ en ‘Klanthinder’, komen uit aan de goede kant van de met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat overeengekomen bodemwaarden.

> lees meer

Capaciteit

Het wordt steeds voller op het Nederlandse spoor. Treinen rijden steeds meer en sneller om de groei van het aantal treinreizigers aan te kunnen. ProRail verdeelt jaarlijks de spoorcapaciteit onder alle vervoerders.

> lees meer

Innovaties en vernieuwingen

Innovatieve oplossingen zijn nodig voor meer spoorcapaciteit, betere prestaties en een duurzamer en kostenefficiënter spoor.

> lees meer

Stations- en spoorvernieuwingen

Het spoorvervoer is het afgelopen jaar opnieuw gegroeid. Meer treinen en meer reizigers vragen aanpassingen van sporen en stations. Een continu proces waarbij we plannen maken, nieuwe ontwikkelingen faciliteren en tegelijk aan het bouwen zijn.

> lees meer